Откриха зарин в пощенска служба на Facebook в Калифорния

12:09, 02 юли 19 / Свят 25 1273 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Двама души са изпратени за оценка за потенциално излагане на нервно-паралитичния агент зарин в Менло Парк, Калифорния. Пакет, оставен в пощата на Facebook, е дал положителна проба за наличието на токсичното вещество. От съображения за сигурност Facebook евакуира четири от основните си сгради в Менло Парк. На мястото са пристигнали агенти от бюрото на ФБР в Сан Франциско.

Двамата служители, които са били в непосредствена близост до подозрителните пакети, засега се чувстват нормално и няма признаци на отравяне, заяви Джон Джонстън, ръководител на пожарната в Менло Парк.

"Facebook тества всички пакети, които пристигат, а тези са имали положителен резултат, така че са създали стандартен протокол. Сега просто чакаме, за да се уверим дали е истина или не“, коментира още Джонстън.

Заринът, нервен агент, е открит през 1938 година в Германия и е наречен на своите изследователи. Течност без цвят и миризма, той е в категорията на нестабилните токсични вещества.

Когато е изложен на зарин, човек първо получава затруднения в дишането, настъпва повръщане, с течение на времето се губи контрол над функциите на тялото. Жертвата се задушава, а смъртта идва от сърдечна недостатъчност.

Конвенцията за химическите оръжия, която влезе в сила през 1997 година забранява производството, съхраняването и използването на зарин.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама