Стилистите на VOGUE съветват как да се грижим за къдриците през лятото

18:00, 02 юли 19 / Здраве 25 506 Topnovini
1

В зависимост от прогнозата лятото може да се окаже най-доброто или най-лошото време за къдравата коса. И винаги стои въпросът влагата приятел ли е или враг? От една страна, тя може да стимулира вашите къдрици и да преоткриете обема. От друга страна, може да изправи къдрците ви и да сплеска косата ви. След това идва излагането на вредните ултравиолетови лъчи, изсушаването от хлор или солена вода, които могат да изложат на риск здравето на косата. 

Точно както е вредно за кожата ви, прекаленото излагане на слънчеви лъчи може да навреди на кутикулата - най-външният слой на косата, което затруднява оформянето на къдриците. Затова включете продукти за „затягане“ на къдриците.

Вниманието ви трябва да се насочи и към хлора, който се използва за почистване на басейните. Той лишава косата от естествените ѝ защити, а солената вода я дехидратира. Ограничете излагането на косата си като използвате шапка или шал за коса, а продуктите ви трябва да са с термични и UV защитни средства. Можете да предпазите къдриците си като ги приберете в плитка или кок.

Къдравите коси са естествено сухи и се нуждаят от повече хидратация. Затова, дълбоката им хидратация е от съществено значение. Използвайте бадемово или кокосово масло, също и балсам без измиване. Това не само ще ги хидратира, но и ще защити къдриците от заобикалящата влага.

Горещините водят до повече изпотяване, а потта може да сплъсти косата ви. Къдравата коса е по-крехка и деликатна по природа, затова е важно да се борите със заплитанията внимателно. В такъв случай, пръстите са най-добрите ви приятели. Използвайте ръцете си и само в краен случай прибягвайте до някакви уреди. След душ, бъдете нежни с мократа си коса. Подсушете с кърпа, след това изпозлвайте гребен или четка с широки зъбци. Ако косата ви е много дълга, започвайте разресването от краищата към корените. За да не навредите на къдриците си, използвайте продукт срещу заплетени краища.

Научете още съвети, събрани тук!

Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.