Бившият премиер Иво Санадер влиза в затвора за корупция

11:15, 02 юли 19 / Свят 25 895 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бившият хърватски премиер Иво Санадер бе изпратен вчера в Центъра за диагностика на затвора "Реметинец", за да се реши къде ще излежава шестгодишна си присъда за афера, за която се очаква освен престой в затвора да плати незаконно придобити 2,3 милиона евро.

„ Санадер е изпратен в Центъра за диагностика, където през следващия месец ще се определи къде ще излежава присъдата“, каза говорителят на Загребския окръжен съд Кресимир Девчич.

С това Санадер трябва официално да започне изтърпяването на присъдата заради афера, тъй като решението за изтърпяване на наказанието става окончателно.

„ Първоинстанционните и второинстанционните присъди са внесени в гражданско-административния отдел на Общинската прокуратура в Загреб, който е отговорен за започването на излежаване на присъдата“, каза Девчич.

Санадер е в затвора „Реметинец“ от 4 април, когато Върховният съд увеличи присъдата му за аферата, за която преди той бе осъден на четири години и половина. След произнасянето на последната му присъда, Санадерл беше върнат в следствения арест, където да изчака писменото решение на Върховния съд, който обяснява писмено причините за увеличаването на присъдите на 23 май.

Главният прокурор Дражен Йеленич каза, че държавата ще разгледа всички налични възможности, за да може на бившия премиер и председател на партия след окончателната присъда да му бъде конфискувано неправомерно придобитото имущество.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама