Над 100 лекари във Видин се канят да напуснат болницата завинаги

10:30, 02 юли 19 25 1583 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Над 100 човека от болницата във Видин се заканват да напуснат работата си в резултат на методиката на министър Кирил Ананиев. Медиците от Северозапада протестират срещу предложението да се затварят отделения, като според тях това е посегателство върху здравните права на пациентите в бедните региони.

В края на миналата седмица те подадоха колективна оставка – вид предупреждение, чийто краен срок е до септември. Освен тях, медиците във Враца също протестират.

Ананиев: Няма да бъдат закривани работещи отделения в болниците във Видин, Враца и Монтана

„Методиката на министър Ананиев може би ще проработи, но за големите софийски клиники и болници. Няма почва и не би била ефективна в нашите условия. Подкрепяме колегите от Враца, които са в същото положение като нас. Ние сме на един и същи хал, с единствената разлика, че ние сме с получили заплата за предходен месец, а врачаните не са получили даже и това”, коментира д-р Владислава Славова.

Обмислят преструктуриране на медицинските дейности в Северозападна България

Заради критичната ситуация в здравеопазването в Северозапада, много от лекарите са принудени да работят на две места, а някои дори да се занимават с коренно странични дейности, като например работа на морето.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама