Румен Радев: За нас Китай е първостепенен партньор от изключително значение

14:50, 01 юли 19 / Политика 25 241 Topnovini
1
2
3
4

''За нас Китай е първостепенен партньор от изключително значение. С удоволствие констатираме отличните политически отношения и държим те да бъдат задълбочавани и развивани'', това каза президентът Румен Радев в началото на срещата си с китайския премиер Ли Къцян в град Далян. 

Румен Радев заминава на държавно посещение в Китай

''Миналата година с вас констатирахме, че имаме непрекъснат ръст на двустранния стокообмен, и този факт ни радва, но също така си спомняте, че той е все още далеч от потенциала на нашите две страни, посочи Радев. Все още китайските инвестиции нямат трайно присъствие в България'', отбеляза президентътРадев.

''България подкрепя инициативата "Един пояс, един път", това е една стратегическа инициатива, и ние сме активни участници във формата "17 плюс едно", отбеляза българският държавен глава.

Той благодари за поканата и за възможността да участва в Световния икономически форум "Летен Давос", и да реализира държавното си посещение в Китай, което приема също като част от честването на 70-ата годишнина от дипломатическите отношения между двете държави.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 29 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.