Предупредителна стачка започнаха медицински сестри в Сливен

14:30, 01 юли 19 25 1320 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Предупредителна стачка започнаха от тази сутрин медицински сестри в Сливен, предаде „Фокус“. Те спряха работа за един час.

Около 20 сестри излязоха от 8.00 до 9.00 часа пред главния вход на МБАЛ „Д-Р Иван Селимински“ със сини ленти на реверите, за да изразят за пореден път своето недолство от проблемите в здравеопазването и да поискат достойно заплащане за труда си.

Медицински сестри в Пазарджик протестират с искане за реформа в здравеопазването

По време на стачката, онези, които по график са на работа, останаха на работните си места, но без да изпълняват служебните си задължения, освен при спешен случай.

Според един от организаторите на протеста - Надежда Маргенова, утре предстои среща с работодателя, за да се уточнят условията за безсрочната ефективна стачка от 11 юли, ако исканията на сестрите не бъдат чути. По думите й досега ръководството на лечебното заведение не ги е заплашвало или по някакъв начин възпрепятствало да провеждат протестните и стачните си действия.

„Очаквам, че ще се възползват от законовите начини да оспорват законността на стачката, но само толкова“, допълни тя.

Медицински работници от Троян спряха работа за втори пореден ден

До 10 юли сестрите ще спират работа за по един час всеки ден. Протестиращите получиха подкрепа за своите искания от Асоциацията на медицинските сестри, представители на учителското съсловие и пациенти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама