Прокуратурата във Варна поиска постоянен арест за румънеца, прегазил дете

12:15, 01 юли 19 25 1203 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Окръжната прокуратура във Варна внася искане във Варненския окръжен съд за определяне мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на румънския гражданин Адриан К, съобщиха от прокуратурата във Варна.

В неделя, 30 юни, румънският гражданин е бил привлечен като обвиняем за причиняване по непредпазливост смъртта на 5-годишно дете на паркинг в Морската градина във Варна – престъпление по член 343, ал. 1, буква „в“ от НК. С постановление на дежурния прокурор в Окръжната прокуратура е задържан за срок до 72 часа с цел довеждането му в съда.

Граждани протестираха във Варна заради инцидента с дете в Морската градина

Роденият през 1986 г. Адриан е без постоянен адрес в България и затова има реална опасност да се укрие, смята прокуратурата, което е едно от основанията да се поиска най-тежката мярка за неотклонение.

Дете е загинало, след като е блъснато от автомобил на паркинг в Морската градина

Тежкото пътно-транспортно произшествие, при което бе прегазено 5-годишно дете стана в събота, 29 юни, около 17 часа, на паркинг в Морската градина. Румънският гражданин навлязъл с автомобила си в паркинга до зоологическата градина, за да паркира. Семейството на пострадалото дете вървяло към своя автомобил, който вече бил паркиран на там. Механизмът на настъпване на произшествието е в процес на установяване чрез всички надлежни процесуални способи и средства.

Адриан К. бил тестван с дрегер, който не показал наличие на алкохол в кръвта. Взета му е и кръвна проба, която ще установява дали е употребил упойващи вещества. В автомобила освен водача била съпругата му и нейните родители, които предстои да бъдат разпитани.

Разпитани са очевидци на тежкото пътно-транспортно произшествие. Назначени са автотехническа, биологична и съдебномедицинска експертиза.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама