Около километър е опашката от чакащи автомобили на "Кулата", на "Маказа" и "Илинден" трафикът е обичаен

08:37, 01 юли 19 / Общество 25 351 Topnovini
1

Около километър е опашката от чакащи коли от и за Гърция на граничния контролно-пропускателен пункт Кулата, предаде БГНЕС.

Забавянето се получава заради родители, които са тръгнали на път с децата си, за които е необходима декларация за преминаване на границата - от другия родител - оригинал и копие, но често родителите не носят копие, и това забавя цялата колона, съобщи директорът на "Гранична полиция" гл. комисар Светлан Кичиков.

На ГКПП "Маказа" и ГКПП "Илинден" тази сутрин трафикът е засилен, но няма опашки от чакащи автомобили.

Ивайло Иванов: Не мога да подкрепя твърденията, че нарочно се бави движението през ГКПП „Кулата“, за да не почиват българите в Гърция

На "Маказа" опашката, която се е образувала е в рамките на самия граничен пункт.
Преминаването през пункта в посока Гърция отнема най-много 10 минути. В обратната посока няма нито една кола, предаде bTV.

Началникът на пункт Маказа – Милко Мерджанов, съобщи, че през последните 48 часа през пункта са преминали над 13 000 автомобила, като в зимния период за това време преминават около 1500.

"Използваме четирите гишета максимално, като правим реорганизация. В посоката на интензивен трафик работят три гишета, а в посоката на по-слаб трафик – едно", обясни още Милко Мерджанов.

Светлан Кичиков: Основната причина за опашките на ГКПП „Кулата“ е увеличеният пътникопоток

От Граничната полиция заявяват, че колите на пунктовете се обработват бързо, но забавянето е заради непълни документи.

Тежък трафик и километрични опашки имаше на границите ни с Гърция и Сърбия през почивните дни. Още от петък шофьорите бяха принудени да чакат между 2 и 4 часа, за да влязат в Гърция. Колоната от автомобили на граничен пункт "Кулата" достигна над 5 километра.

Почти същото беше и на граничен пункт "Маказа". Напрежението нарасна още повече заради жегата от над 30 градуса. Ситуацията се влоши в неделя заради прибиращите се от Гърция към България.

Километрична опашка предизвика недоволство и на граничен пункт "Калотина". За да влязат в България от сръбска страна шофьорите чакаха около два часа.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани