Александър Симов: Не сме изгонили Валери Жаблянов, той остава депутат

08:30, 01 юли 19 / Политика 25 1077 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Валери Жаблянов не изчезва никъде. Той остава народен представител. Не смятам, че изваждането му от Изпълнителното бюро на БСП означава край на обществения му живот. Не сме го изгонили. Това беше предложение на Корнелия Нинова". Това заяви депутатът от БСП Александър Симов пред Нова телевизия по повод отстраняването на Жаблянов, което беше гласувано в неделя на Пленума на левицата.

Валери Жаблянов беше изваден от състава на Изпълнителното бюро на БСП по предложение на Корнелия Нинова, а нови 7 стават негови членове. Това бе решено на Пленума на левицата в неделя. "В БСП настъпиха дълбоки промени през последните месеци и дори години. Критичното мнение се отстранява с всички възможни средства. Политиката, която се води от председателката, деформира всички вътрешни механизми за контрол в партията. Постепено се установява едноличен режим на управление", коментира преди Пленума Валери Жаблянов.

Изпълнителното бюро на БСП вече ще има състав от 21 души

"Има няколко причини за това решение. Първо, липсата на доверие към неговата дейност. Второ, той отсъстваше от заседанието на последната парламентарна асамблея на Съвета на Европа. Това беше важно гласуване, а той не беше там. Не беше уведомил ръководството на БСП достатъчно рано, че няма да присъства, за да може да пратим негов заместник”, обясни Симов. 

Корнелия Нинова предложи Валери Жаблянов да бъде отстранен от Изпълнителното бюро на БСП

По думите му БСП не е партия в едноличен режим на управление. „Лидерът има право да избере екипа, с който да работи”, категоричен е Симов. Според него оставката на Нинова е била правилен ход за времето си, но това вече не е актуална тема. 

Депутатът коментира и кой е основният проблем в партията. „Някои хора се опитаха да представят личностните си различия като идеологически. Точно това пречи на БСП в момента”, смята БСП Александър Симов. По думите му на пленума напрежението е било потушено.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама