Доналд Тръмп пристигна в демилитаризираната зона между двете Кореи

09:41, 30 юни 19 / Свят 25 1119 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Американският президент Доналд Тръмп пристигна в демилитаризираната зона, разделяща Корейския полуостров, преди срещата си със севернокорейския лидер Ким Чен Ун. Информацията беше потвърдена от Белия дом, съобщава АФП.

Срещата между двамата лидери, която беше предложена само ден по-рано в социалната мрежа „Туитър“ от държавния глава на САЩ, идва на фона на застоя в преговорите по ядреното разоръжаване на Пхенян, които се провалиха и при втората среща на Тръмп с Ким през февруари във Виетнам.

Тръмп направи обиколка в района на границата между Северна и Южна Корея, придружаван от южнокорейския президент Мун Дже Ин. Очаква се американският президент да проведе кратък разговор със севернокорейския лидер Ким Чен Ун, което ще е третата им среща лице в лице след историческите срещи на върха в Сингапур и Ханой за последните две години.

„Имаше страхотно напрежение в този район преди срещата ни с лидера Ким в Сингапур“, заяви Тръмп, докато разглеждаше един от наблюдателните постове на границата. „След първата ни среща всичката опасност премина… Всичко се нареди, както винаги става“, допълни държавният глава преди да се отправи на среща с разположените в района американски военни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама