САЩ и Китай с ,,историческо" търговско споразумение

09:10, 29 юни 19 / Свят 25 978 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че е готов за "историческо" търговско споразумение с Китай, в началото на днешните разговори с китайския президент Си Цзинпин в рамките на срещата на върха на Г-20.

"Мисля, че това ще бъде много продуктивна среща и че ние можем да постигнем нещо, което ще бъде наистина монументално. Ако сключим справедлива търговска сделка, това ще бъде историческо. Ние сме напълно отворени за това", каза Тръмп, като наблегна на много добрите си отношения със Си Цзинпин, с когото, по думите му, са са прекарали много време заедно и са станали приятели, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

Китай ще внася ирански петрол, въпреки заплахите на САЩ

И двамата лидери демонстрираха добри намерения преди днешната среща, отбелязва Асошиейтед прес.

Си Цзинпин започна изявлението си, като спомена "дипомацията на пинг-понга", поставила начало на нормализирането на отношенията на САЩ с Китай преди близо 50 години, като подчерта, че "диалогът е по-добър от конфронтацията".

Лидерите на Г-20 разговарят в Осака, Путин и Тръмп размениха реплики преди срещата си

На срещата Тръмп придружаваха държавният секретар Майк Помпейо и американският представител за търговските преговори Робърт Лайтхайзър, както и дъщерята на президента и негов съветник Иванка Тръмп, предаде Франс прес.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама