Фандъкова иска оставката на архитекта на ,,Младост", дал да се строи в градинка

17:35, 28 юни 19 / Политика 25 487 Topnovini
1

Столичният кмет Йорданка Фандъкова поиска оставката на главния архитект на район "Младост", защото е издал разрешение за строеж в градинка до бл. 401 в "Младост" 4. В действията на районния архитект Фандъкова вижда "явен саботаж и провокация".

Френски кметове и представители на общински дружества обменят опит в София

"По моя заповед работна група с общински съветници от всички политически сили, главният архитект на София арх. Здравко Здравков и кмета на район „Младост“ арх. Русев, от няколко месеца разглеждат проблемните имоти в „Младост“ с предвидено застрояване, които искаме да запазим като градини и зелени площи. Днес разбрах, че докато текат преговори за преместване на тези имоти на общински терени, главният архитект на район „Младост“ е издал разрешение за строеж на един от тях - при бл. 401 в „Младост“ 4. Това освен явен саботаж на преговорите е и провокация към нашите общи усилия с Общинския съвет да запазим за зелени площи терени, които са междублокови пространства и градини", пише Фандъкова в профила си във фейсбук.

Фандъкова инспектира ремонта на бул. "Линкълн" в София

Тя настоява кметът на „Младост“ да поиска оставката на главния архитект на района - арх. Стефанов. Главният архитект на София пък ще изиска цялата документация на проекта за проверка.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани