Красимир Каракачанов отхвърля възможността руски специалисти да участват в ремонта на изтребителите Су-25

14:45, 28 юни 19 / Политика 25 329 Topnovini
1

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов отхвърли възможността руски специалисти да участват в ремонта на изтребителите Су-25, предаде БНР.

Караянчева: Су-25 ще бъдат ремонтирани в България, каним руски специалисти да се включат

Парите за ремонта на самолетите по договора с Беларус вече са преведени, заяви Каракачанов, който днес е на посещение в авиобаза „Граф Игнатиево“. Според него недоразуменията с министерството на икономиката по изпълнението на договора трябва да бъдат преодолени, защото летателният ресурс на единия самолет вече е изтекъл.

Каракачанов: Една техника е опасна най-вече тогава, когато не се поддържа

Каракачанов уточни, че договорът е подписан в края на миналата година. Според него министърът на икономиката Емил Караниколов, който вече изрази несъгласие самолетите да се ремонтират от Беларус заради наложените санкции, е бил подведен. Красимир Каракачанов смята същото и за председателя на парламента - Цвета Караянчева, която при посещението си в Москва разговаря за това руски инженери да ремонтират самолетите в българския завод „Авионамс“.

Правителството одобри средства за ремонт на МиГ- 29 и Су-25

„Може би някой е подал, как да кажа, погрешна информация. Можем да отидем към такъв вариант, не дай си Боже, ако не се осъществи договорът с Беларус“, посочи министър Каракачанов.

Той не смята, че ще има допълнително политическо напрежение в коалицията. „Вчера парите бяха преведени и ако няма проблем с превода, следва Министерство на икономиката да удостоверение за временен износ и самолетите да почната да бъдат ремонтирани, за да не се окаже, че ще ги приземим“.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани