Светослав Костов е новият генерален директор на БНР

11:54, 28 юни 19 25 1192 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

СЕМ избра с три на два гласа директора на радио „София“ Светослав Костов за генерален директор на БНР, съобщиха от медията.

За Костов гласуваха Бетина Жотева, Розита Еленова и София Владимирова.

Митко Димитров беше подкрепен от Иво Атанасов и от Ивелина Димитрова.

Другите трима участници в конкурса бяха Валерий Тодоров, Даниела Манолова и настоящият ръководител на обществената медия Александър Велев.

На изслушването в СЕМ в сряда 26 юни, той заяви, че радио "Омбудсман" ще стане част от Българското национално радио. То ще решава обществени проблеми от различен характер, свързани с администрацията и институциите.

Костов има намерение за 3 месеца да възстанови радио "България", като подкаст - в момента то съществува само като сайт. Предполага, че може да го превърне и в част от европейски мултимедиен проект, за да се бори с хибридната война. Крайната му цел е радио "България" да бъде възстановено като пълноформатно радио с многоезична мултимедийна и многоканална програма. Костов смята да работи за разпознаваемост на бранда, звуково ребрандиране на всички програми, както и за увеличаване на младежката аудитория. Това беше акцент в концепцията му и на предишния конкурс за шеф на БНР през 2016 г. Според Костов е нужна оптимизация в БНР, където в момента работят малко над 1300 души.

По информация на кандидата повечето от тях са на възраст над средната. За радио "София" той предлага да има повече регионално присъствие. Според Костов, който ръководи медията през последните 3 години, тя е постигнала успех след преформатирането й и излъчването на повече музика. Въпреки това, пак по неговите думи различни изследвания показват, че слушаемостта на радио "София" е между 0% и 0,5%.

Костов ще работи още за по-кратки говорни модули в предаванията.

Кой е Светослав Костов?

Светослав Костов е  директор на „Радио София“ на БНР.Управителният съвет на Българското национално радио го утвърждава за и.д. директор на програма „Радио София“. Продуцентът на „Актуални предавания и спорт“ в програма „Хоризонт“ на БНР замени на 31 май 2016 г. Митко Димитров.

Костов е магистър по „Български език и френски език“ от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, има специализация по журналистика. Стажувал е във Френското национално радио. Преподавател е в Майсторския клас по радиожурналистика в БНР. Преподавател по „Радиожурналистика“ и „Спортен коментар“ в НСА „В. Левски“.

Професионалната кариера на Костов започва като репортер във в. „Пловдивски новини“ през 1995 г. В радио „Веселина“ (Пд) ръководи екип „Спорт“. От 1998 г. работи в системата на БНР – първо в Радио Пловдив, после в програма „Хоризонт“ – репортер, редактор новини, коментатор, водещ на актуални и на развлекателни предавания. С неговия глас слушателите свързват предаванията „Хора, пътища, автомобили“ и „Спорт и музика.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама