Младен Маринов: Шофьорът, убил пешеходка край с. Български извор, е с 15 нарушения

11:26, 28 юни 19 / Политика 25 1606 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

 Шофьорът, причинил смъртта на пешеходка край село Български извор, е имал 4 нарушения за превишена скорост. Това каза пред журналисти в парламента министърът на вътрешните работи Младен Маринов, предава  „Фокус“. „Водачът, който е предизвикал пътнотранспортно произшествие, е правоспособен от 2014 г. За периода от тогава до момента има 15 констатирани нарушения, което означава, че контрол има.

Роднини на блъснатата жена в Български извор настояват за обезопасяване на пътя

4 от нарушенията са за превишена скорост и въпреки всичко виждате какви събития настъпват“, заяви Маринов и посочи, че в случая найвероятно също се касае за движение с несъобразена скорост.

Задържан е 31-годишният шофьор причинил смъртта на пешеходка в района на с. Български извор

Вътрешният министър припомни, че извършителят е намерен и задържан за 24 часа. „Предстои разглеждането на доклада на прокуратурата и ще му се гледа мярката за неотклонение“, обясни той. Маринов съобщи, че са разпоредени проверки във всички райони. „Контролът е завишен три пъти през последните две години. И това е видно и от постъпленията, които влизат в държавния бюджет от наложените глоби“, каза още вътрешният министър. Той подчерта, че няма как полицейските служители да си тръгнат от работа в 18.00 ч., тъй като работят на различни смени и има постоянно покритие.

Шофьор блъсна и уби жена в Български извор, избяга заедно със спътниците си

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама