Александър Ненков: Желанието на БСП за информация от АПИ за магистралите беше лицемерно

10:14, 28 юни 19 / Политика 25 1003 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Желанието на БСП да им бъде предоставена информация от АПИ за магистралите беше лицемерно и целящо политически дивидент. Това каза на брифинг народният представител от ГЕРБ Александър Ненков, предава  „Фокус“.

„Поводът за брифинга ни е, че вчера АПИ разпространи прессъобщение във връзка разигралата се драма на опозицията през последните 6 месеца и лицемерното желание на БПС да направят независими анализи на магистралите и съмненията, че се строи некачествено“, заяви Ненков. Той посочи, че на 13 май АПИ предостави възможност на БСП да се запознаят с информацията, като са имали тази възможност до 27 юни.

АПИ: Дадохме на БСП поисканите документи, те не ги погледнаха

„Но нито един от всички от БСП, които се бяха подписали под множеството сигнали, не се заинтересува от информацията. Това е лицемерно поведение, защото изборите минаха, Елена Йончева отиде в ЕП и анатемосването на цял строителен бранш остана някак си в небитието. И това показа тяхното „искрено“ желание да се търси независима европейска експертиза. Считаме, че това е унижение, защото ние не сме държава от Третия свят, а от ЕС и нашите лаборатории също са лицензирани и европейски. Следователно за нас това беше просто един политически ход, който целеше манипулиране на общественото мнение с цел набавяне на политически дивидент. С мълчанието на БСП се показа тяхното отношение към темата, което е лицемерно и целящо политически дивидент и нищо друго“, посочи Ненков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама