Тръмп към Путин: Не се намесвайте в изборите, президенте, не се намесвайте

10:04, 28 юни 19 / Свят 25 1794 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Срещата на лидерите на Русия и САЩ, Владимир Путин и Доналд Тръмп, която се проведе в рамките на срещата на върха на Г-20 в японския град Осака приключи. Двамата разговаряха час и половина.

„Президентът Доналд Тръмп току-що приключи срещата си с президента Путин. Двамата се съгласиха, че подобряването на отношенията е в интерес на двете страни и на целия свят. Те също така обсъдиха ситуацията в Иран, Сирия, Венецуела и Украйна“, се казва в съобщението на Белия дом в Twitter.

Разговорът се състоя, непосредствено след първата работна среща на лидерите на „двайсетицата”, информира РИА Новости.

„Не се намесвайте в изборите, президенте, не се намесвайте“, заяви Тръмп с усмивка на лице, размахвайки пръст към руския лидер. Путин не каза нищо и отговори на коментара с усмивка, предава AFP, цитирана от ''Фокус''.

Лидерите обсъдиха общото състояние на двустранните отношения, въпроси за стратегическата стабилност и регионални конфликти, включително Иран, Украйна, Афганистан, Сирия и Венецуела.

В началото на разговорите руският президент отбеляза, че двамата с Тръмп „имат, за какво да си говорят“. На свой ред, американският президент съобщи, че сред темите, които ще бъдат обсъдени, са въпросите на разоръжаването и търговията. Стопанинът на Белия дом изрази мнение, че резултатите от срещата ще бъдат отлични.

По-рано руският външен министър Сергей Лавров обяви, че няма съгласуван дневен ред на срещата на двамата лидери. Путин и Тръмп сами ще определят приоритетните за тях теми.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама