Корнелия Нинова: БСП не е във фалит, не вярвайте на лъжи

22:30, 27 юни 19 / Политика 25 361 Topnovini
1

''Оценявам случващото се като поредния опит да се атакува БСП, за да се срива доверието в нея и ви призовавам - не вярвайте на лъжи'', това написа лидерът на БСП Корнелия Нинова в профила си в социалната мрежа Фейсбук във връзка с твърденията, че оглавяваната от нея партия е във фалит. 

''В последните дни се развива поредната лъжа за БСП. Тя се изразява от - БСП е във фалит през изчезнали са парите до Корнелия Нинова да даде обяснение, защото всичко става с неин подпис. Интересното е, че тези думи се произнасят от членовете на Националния съвет на партията. За тези, коит оне познават механизмите за функциониране на партията, ще кажа следното: Разходването на всяка стотинка от бюджета на БСП се определя от Националния съвет, в който участват 185 души'', подчертава Корнелия Нинова.

Тя добавя още: ''Накрая на годината същият Национален съвет приема отчет за изразходването на средствата. Така е било всяка година, откакто е избрано новото ръководство - 2016, 2017, 2018, 2019. Всеки изразходван лев след това се проверява от експерт счетоводител и накрая от Сметната палата. Членове на Националния съвет, които са одобрили всеки разход, днес питат къде са парите. Там, където сте решили вие да отидат - да се увеличи субсидията за общинските структури два пъти и половина , да се създаде телевизия, да се прави кампания за евроизборите, да има координатори в цялата страна и т.н. Плащанията се извършват по решения на Националния съвет и Изпълнителното бюро директно от счетоводството. Всеки член на Националния съвет има достъп до информацията и по всяко време може да провери числата. Вместо това някои от тях задават въпросите си иправят манипулативни внушения от екраните на телевизиите''. 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 88 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.