Тръмп и Путин ще разговарят на "четири очи" в Осака

06:50, 28 юни 19 / Свят 25 950 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Президентите на САЩ и на Русия Доналд Тръмп и Владимир Путин ще проведат двустранна среща в рамките на срещата на върха на Г-20 в Осака, като разговорът им може да продължи около час.

Очаква се срещата да започне в 14 ч. местно време (8 ч. българско) в зоната за двустранни преговори.

Очаква се двамата президенти да обсъдят ситуацията в Иран, Венецуела и Украйна, контрола над въоръженията и актуални въпроси на двустранните отношения. Намеква се, че Тръмп ще засегне и темата за „намеса” в изборите.

Доналд Тръмп планира двустранни срещи с най-малко осем световни лидери в кулоарите на срещата на върха на Г-20 в Осака - с премиера на Япония Шиндзо Абе, с канцлера на Германия Ангела Меркел, с президента на Турция Реджеп Ердоган, с руския президент Владимир Путин, с китайския държавен глава Си Цзинпин и със саудитския престолонаследник принц Мохамед бин Салман.

Владимир Путин пък веднага след срещата си с Тръмп вероятно ще разговаря с британския премиер Тереза Мей. В дните 28-29 юни руският президент ще участва в срещи на върха на организацията БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка), както и във формата РИК (Русия, Индия, Китай).

Освен с Тръмп и Мей, Путин ще има отделни разговори с президента на Франция Еманюел Макрон, канцлера на Германия Ангела Меркел, както и с президентите на Египет, Южна Корея и Република Южна Африка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама