Заловиха 39 кг кокаин в пилот от кортежа на бразилския президент в Испания

09:30, 27 юни 19 / Свят 25 974 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Испанската полиция е арестувала член на бразилските военновъздушни сили, който е пренасял три чанти с кокаин на военен самолет в Севиля по време на престоя на делегацията на бразилския президент Жаир Болсонаро, съобщи испанската полиция.

Бразилските военновъздушни сили заявиха в изявление, че летецът е бил арестуван по подозрение в трафик на наркотици и случаят е разследван и от военната полиция на страната, предаде БГНЕС.

Испански полицейски източник съобщи на служители, че са открили 39 кг наркотици в три чанти. Проверката е била извършена във вторник, докато самолетът чакал да продължи пътуването си до Токио.

Заподозреният е бил част от екипа на Болсонаро до Япония за срещата на Г-20 тази седмица, заяви вицепрезидентът Мурао пред журналисти в Бразилия. Задържаният е останал в Испания.

Като се има предвид количеството на дрогата, което е пренасял, очевидно не го е купил на ъгъла. Бил е „муле”. Добре квалифицирано муле, така да се каже.” Каза пред журналисти Мурао.

В съобщение в Twitter Болсонаро каза, че е бил информиран за ареста от министъра на отбраната и е наредил "незабавно сътрудничество с испанската полиция".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама