Над 40 сигнала за преливащи корита на двата ръкава на река Котленска

08:53, 27 юни 19 / Общество 25 328 Topnovini
1
2
3
4
5
6

Над 40 сигнала за преливащи корита на двата ръкава на река Котленска са получени в РДПБЗН-Сливен на 26 юни в периода от 15.00 часа до 18.00 часа. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Сливен.

Основно сигналите са за наводнени дворове и къщи по ул."Васил Левски", ул."Калина", ул."Стара планина" и ул."Иглика". Вследствие на обилен валеж се е повишава нивото в реките преминаващи през гр. Котел къщите в близост до реките са наводнени и има нужда от евакуация на хора. Около 19,00 часа със заповед на кмета на общината е обявено бедствено положение на територията на гр. Котел.

Кметът на Котел: Все още има наводнени къщи след потопа

В отстраняване последиците от наводнението са взели участие два екипа от РСПБЗН-Котел и един екип от РСПБЗН-Сливен.

От община Котел са осигурени два багера, с които са разчистени струпаните до мостовете и по улиците наноси, отпадъци и клони. При извършена проверка на подадените 5 сигнала за хора нуждаещи се от евакуация се установиха само 2 действителни, при които бяха евакуирани 2 жени от наводнени къщи.

Бедствено положение е обявено в Котел след проливния дъжд

Отводнени са 58 броя жилищни сгради, котелно помещение на Районен съд Котел, Пантеона на Георги Раковски, Исторически музей, цех за пластмаси, бензиностанция, ресторант "Диавена". Един от екипите е оказал съдействие при разчистването на улиците. Действията на екипите са приключили в 21,40 ч. на 26 юни.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани