Валери Симеонов: Срещу Закона за шума протестират нарушителите

20:25, 26 юни 19 / Политика 25 799 Шрифт:
Topnovini

''Срещу Закона за шума протестират нарушителите – хора, които вече са санкционирани с протоколи и актове. Те са направили сдружение и сега ще правят някаква имитация на протест. Като ще протестират срещу ограничения, които ги има и в съществуващия закон, от 2006 г. Защото, Законът за шума, в който има ограничения за озвучаване нощно време, действа от 1 януари 2006 година'', това заяви лидерът на НФСБ и съпредседател на „Обединени патриоти” Валери Симеонов пред БНТ.

Валери Симеонов: Гордея се със Закона за шума

Той беше категоричен, че Законът за защита от шума в околната среда, приет от Парламента през миналата седмица, ще въведе ред.

„Защото досега българският туризъм пъшкаше от огромните суми, които трябваше да плаща заради рекламации от страна на чуждестранните туристи. Те стоят тук 7 или 14 дни, правят рекламация заради това, че не са могли да спят и българските хотелиери изплащат на големите туроператори огромни суми, без да носят вина. Просто защото в съседство е имало дискотека, която е побърквала чужденците”, посочи Валери Симеонов.

Той беше категоричен, че Законът за защита от шума не е единствено за Черноморието, а засята цялата страна.

„Президентът за пореден път се показа като политик, а не като президент на нацията”, така коментира Валери Симеонов наложеното от страна на президента вето за Черноморието.

Президентът наложи вето на промените в Закона за Черноморското крайбрежие

„Защото мотивите, с които той върна законопроекта са, че не са осигурени места за свободно поставяне на палатки, за т.н. диво къмпингуване. Този мотив е лишен от основание, защото в закона е заложен срок за обособяване на такива места и този срок е след година и половина, тези места да бъдат обособени в общински, държавни или частни имоти”, подчерта Валери Симеонов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама