Рекордна жега в Европа през следващите дни

15:47, 26 юни 19 / Свят 25 1264 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Температурата на някои места в западната част на Германия може да достигне днес 40 градуса по Целзий, а утре да спадне, съобщава БТА, като се позова на националната метеорологична служба.

Според прогнозите горещините ще засегнат провинция Саар и долината на река Рейн. Усещаната температура може да достигне 43 градуса в района между градовете Карлсруе и Фрайбург заради незначителния вятър и облачност.

В Дюселдорф във вторник бяха измерени 36,8 градуса - най-високата температура за тази година.

Заради необичайната жега във Франция отложиха изпити

В четвъртък се предвижда да има голяма разлика между температурите в северната и южната част на Германия - в Хамбург се прогнозират 20 градуса, а по горното течение на Рейн близо до швейцарската граница - 37-38 градуса.

Полицаите в Берлин трябва да продължат да носят пълната си лятна униформа, включително дълги панталони и затворени обувки, но могат да свалят шапките си при сегашните горещини. "Униформата остава непроменена и при високи температури", каза полицейски говорител. По думите му хората от други професии изпитват същите несгоди.

Полицейският профсъюз призовава за снабдяване на служебните помещения с повече климатици и отбелязва, че климатичните системи в някои по-стари полицейски автомобили могат да спрат да работят.

Привилегията, предвиждаща учениците и определени работници да бъдат освобождавани да се приберат вкъщи при изключително горещо време, обаче не важи за полицията. "Служителите на реда трябва да изпълняват задълженията си при всякакви метеорологични условия", каза полицейският говорител. 

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама