Стартира 10-та сесия на Националния иновационен фонд

14:45, 26 юни 19 25 1267 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Управителният съвет на Националния иновационен фонд /НИФ/ взе решение за обявяване на Десета конкурсна сесия на НИФ. Кандидатите могат да подават конкурсна документация от 01.07.2019 г. до 17.30 ч. на 09.08.2019 г. включително,съобщиха от Министерство на икономиката.

Максималната стойност на безвъзмездната финансова помощ за компаниите и научните организации, които  могат да кандидатстват с иновативни проекти е в размер до 500 000 лв. По настоящата сесия наличният финансов ресурс е 4.5 млн. лв. Основната цел на Националният иновационен Фонд е насърчаване на научноизследователската и развойната дейност за повишаване конкурентоспособността на предприятията.

„Основен приоритет за нашия екип бе да направим пълен преглед на методологията, по която са се провеждали предишните сесии и да направим всичко по силите си да ги подобрим", каза заместник-министърът на икономиката Лилия Иванова и допълни, че в настоящата сесия се отваря кръгът на конкурентен принцип да се набират независими експерти. Зам.-министър Иванова посочи, че повече иновации означават и по-голям растеж за българската икономика.

Пряката цел на Фонда е да насърчи реализацията на научноизследователски развойни проекти, инициирани и реализирани в предприятията, с цел разработване на нови или усъвършенствани продукти, процеси или услуги, насочени към засилване на икономическата ефективност, повишаване на иновативния потенциал и технологичното равнище на предприятията, увеличаване на частните инвестиции за тях, повишаване динамиката на иновационните процеси.

Кандидатстването се координира и осъществява от  Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия /ИАНМСП/.

От днес 26 юни 2019 г. необходимата информация за кандидатстване и изпълнение на проектите може да бъде намерена на интернет страницата на ИАНМСП -www.sme.government.bg 

Поредната десета сесия на Фонда стартира с информационна кампания на 26 юни 2019 г. /сряда/, като представянето на Фонда по градове ще се проведе в периода 1 юли – 10 юли 2019 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама