Извадиха бокса от олимпийската програма

12:50, 26 юни 19 / Спорт 25 1247 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Международният олимпийски комитет (МОК) отне лиценза на Международната федерация по бокс (АИБА)на 134-ата си сесия на организацията в Лозана (Швейцария). Спортът все пак остава в олимпийската програма за Игрите в Токио догодина.

През май Изпълкомът на МОК препоръча мярката, тъй като от АИБА не са изпълнили поетите ангажименти, свързани с управлението и финансите на централата, съдийството и етичния кодекс.

Боксовата централа може да кандидатства отново за възстановяване на лиценза след Олимпиадата в Япония, която ще се състои от 24 юли до 9 август 2020.

МОК пък ще поеме организацията на олимпийския боксов турнир в японската столица, като за целта беше създадена специална комисия с председател члена на МОК и президент на Международната федерация по гимнастика Моринари Ватанабе.

Комисията вече представи проект за програма на олимпийския турнир, в който да бъдат включени 13 категории - 8 при мъжете и 5 при жените. Планът е на Игрите в Токио да участват общо 286 боксьори (186 мъже и 100 жени), а квалификациите ще се състоят от януари до май 2020 година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама