59 души са загинали при катастрофи от началото на месеца

09:11, 26 юни 19 25 1120 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Превишената и несъобразената скорост са сред основните причини за инцидентите.

"Последният месец 59 души са загубили живота си в катастрофи, а той не е приключил още. Последните две – три седмици има изключително много инциденти на територията на цялата страна. Основните причини са неправилно изпреварване, както и загуба на контрол над превозното средство и най-вече отнемане на предимство. Това каза началникът на отдел “Пътна полиция” комисар Росен Рапчев в предаването "Тази сутрин" по бТВ.

Двама души са тежко пострадали при верижна катастрофа на магистрала „Хемус”

Само преди няколко седмици статистиката е отчитала 10% по-малко жертви в сравнение с миналата година. "Установили сме, че през лятото има пикови часове на катастрофи. Тези часове са между 17 и 19 ч. Шофьорите не трябва да се изнервят, когато попаднат в задръствания и не трябва да предприемат рискови маневри. Също така призовавам всички водачи да шофират отпочинали", заяви комисар Рапчев.

Мъж загина при катастрофа между лек и товарен автомобил край с. Долна Вереница

Превишената и несъобразената скорост също са сред основните причини за катастрофи, не може на път, който не отговаря на изискванията да се движиш с висока скорост, коментира още той. Новият център за безопасност на движението ще координира действието между различните институции, обясни още комисар Росен Рапчев.

"Там ще има хора от "Пътна полиция", пожарната, Агенция "Пътна инфраструктура", Автомобилната администрация, както и центровете за спешна медицинска помощ. Това са първите хора, които трябва да дойдат, когато има инцидент на пътя. Те трябва вземат бързи решения, да пренасочват движението, за да не влязат и други хора в тапи. Бързото действие е наистина важно", отбеляза началникът на отдел "Пътна полиция".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама