Искрен Веселинов: Трябва да има минимум в субсидиите, който да е еднакъв за всички партии

08:57, 26 юни 19 / Политика 25 964 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Коалиционните партньори се събраха в сряда по инициатива на премиера Бойко Борисов в Министерския съвет, за да обсъдят субсидиите и окончателният им размер след отлагането на законопроекта в пленарната зала миналата седмица. Това каза  депутатът от "Обединени патриоти"/ВМРО Искрен Веселиновв сутрешния блок на Нова телевизия.

Корнелия Нинова: Крайно време е да разсъждаваме по същество за партийните субсидии

„На коалиционния съвет дадохме възможност за нещо, което трябваше да се случи в самото начало – смислен и мотивиран дебат. Това липсваше от самото начало. БСП поискаха оставката на Владислав Горанов заради сгрешени субсидии. Последва искането за 1 лев субсидия от ГЕРБ. Последва анонсът на ДПС за 0 лева субсидия и отваряне на вратата за фирмено финансиране. В цялата тази какофония дебатът се загуби”, каза депутатът от "Обединени патриоти"/ВМРО Искрен Веселинов. Според него ВМРО не са се включвали в това надлъгване. „От самото начало ние заявихме, че трябва да има минимум, който да е дори еднакъв за всички партии, с който да се осигури тяхното съществуване – наеми на клубове, минимален персонал и други”, каза той.

ГЕРБ върна надвзетите средства от партийната субсидия

„Атака“ настоява субсидиите за партиите да бъдат силно редуцирани или да отпаднат

„Аз съм внесъл предложение в Народното събрание. То е подкрепено и от колегите от ВМРО. Смятаме, че тоталната сума, с която може да се издържа една партия е между 1,5 млн. и 2 млн. лева, като тук говорим за проектно финансиране, при което да се признават разходите на партията”, обясни Веселинов. По думите му е важен средният разход, а не големината на партията. „Имаме един обем от работа, който е еднакъв за всички партии”, каза още Веселинов. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама