Ген. Атанас Атанасов: Антикорупционната комисия е ненужен орган

08:33, 26 юни 19 / Политика 25 1134 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вместо министърът на финансите да понесе отговорност и да подаде оставка, партиите трябва да връщат пари, коментира ген. Атанас Атанасов - съпредседател на Демократична България, в предаването "Тази сутрин" по бТВ. "Цялата сага с партийните субсидии започна, когато се разбра, че министерството на финансите е наддавало неправомерно средства на политическите партии", припомни Атанасов.

"Вече един месец се занимаваме с тази тема. Това е провокация за отклоняване на вниманието от гафа на финансовия министър", коментира още Атанасов.

"Скандалът "Апартамент гейт” започна с една шега. Цветан Цветанов каза, че няма кой да го накаже и се оказа прав", така ген. Атанас Атанасов коментира решението на Антикорупционната комисия, че няма нарушения по казусите с имотите на властта. Скандалът, който стана известен под името "Апартаментгейт", доведе до множество оставки и проверки.

Легитимни ли са издадените документи от район ''Слатина'' за терасата на шефа на КПКОНПИ?

КПКОНПИ прекратява проверките по казуса с евтините имоти на висши чиновници

"КПКОНПИ е абсолютно ненужен орган в държавата и той само имитира борба с корупцията, това е един спънат кон. Тази комисия беше създадена, за да се хвърли прах в очите на нашите европейски партньори, че се води някаква борба с корупцията. За да има наистина качествена борба с корупцията, трябва да се реформира и рационализира работата на прокуратурата, която се е превърнала в придатък на изпълнителната власт", заяви още Атанасов.

"Няма да допуснем да се изучава, че по времето на Тодор Живков се повишава качеството на живот в България. Как може да се пише такова нещо, когато по време на комунистическия режим България фалира три пъти", коментира ген. Атанасов темата за учебниците по история за 10-ти клас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама