Ученици дискутират как да участват в младежки политики

08:00, 26 юни 19 25 895 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес започва третата среща–дискусия по проекта „София и Европа за младите – 3D – демокрация, диалог и дебат“ с директора на дирекция „Младежки политики“ на Министерство на младежта и спорта Петър Младенов, съобщиха от ведомството.

Темата на дискусията е „Младежки политики и възможностите на младите хора да вземат участие във формирането и реализацията им“.

В дискусията ще участват кмета на район „Възраждане“ Савина Савова, председателят на фондация „Етнопалитра“ Пепа Илиева, преподаватели от училищата в район „Възраждане“ и представители на неправителствени организации.

Целта на проекта е младежите „от първо лице“ да чуят какво прави София, България и Европейският съюз за тях, как могат ефективно да се включат в процесите на вземане на решения, какви са инструментите за въздействие върху решенията, които засягат европейската общност.

Тази инициатива търси отговорите на въпросите: как младите хора могат да се реализират днес, къде да се реализират – в България или в ЕС, кои са професиите на бъдещето, какви са възможностите за достъп до информация чрез използване на новите технологии? Младите хора, които завършват училище или им предстои през следващата година да завършат средното си образование, получават информация за възможностите за развитие, които им предлага ЕС, кои са институциите от които зависи създаването и реализацията на младежките политики, къде могат да открият информация за тях.

Чрез срещите младите хора могат да дискутират с представители на различните власти и на практика да разберат взаимоотношенията, отговорността, правата и задълженията и на двете страни в този диалог. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама