ВКС кани правосъдния министър на случайно разпределение на дела

16:45, 25 юни 19 / Политика 25 1124 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Председателят на ВКС изпрати покана до министъра на правосъдието да присъства на случайно разпределение на дела в съда.

По повод на изказване, направено на 24.06.2019 г. от министъра на правосъдието по време на дебат в Министерството на правосъдието, председателят на Върховния касационен съд (ВКС) отправи покана към министъра да присъства на случайно разпределение на дела в съда.

В писмото, изпратено на 25.06.2019 г., председателят на ВКС пише:

„На 24.06.2019 г. в Министерството на правосъдието се проведе дебат на междуведомствената работна група за разследванията срещу „тримата големи“ (както е озаглавен в страницата в интернет на министерството). По повод на изразените от Вас опасения по време на форума, че председателят на Върховния касационен съд може да влияе при случайното разпределение на делата в съда, тъй като той извършвал това действие, Ви каня в удобно за Вас време в Съдебната палата в гр. София да присъствате на целия процес по случайно разпределение на дело във ВКС.

Многократно по искане на страна или медии случайното разпределение на дела във ВКС се е извършвало публично и процесът е отразяван включително с телевизионни репортажи и със снимки. Например така бе извършено разпределението на делата срещу Цветан Цветанов, делото за регистрацията на Политическа партия ДОСТ, делото „Килърите“, делото срещу Румен Рашев и Елена Абаджиева и много други.“

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама