Започва изслушването на кандидатите за генерален директор на БНР

07:40, 26 юни 19 / Общество 25 547 Шрифт:
Topnovini

Съветът за електронни медии ще изслуша петимата достигнали до финала кандидати за генерален директор на БНР - Светослав Костов, Митко Димитров, Валерий Тодоров. В четвъртък ще бъдат изслушани Даниела Манолова и Александър Велев.

Изслушванията се ръководят от председателя на Съвета за електронни медии и се протоколират и записват чрез устройства, регистриращи звук. Изслушванията се предават директно от Българското национално радио - Радио Бинар. По време на изслушванията могат да присъстват журналисти без право да участват с въпроси и коментари.

Изслушването се състои от: Кратко представяне от кандидата на концепцията за неговата дейност в обществената медия - до 15 минути. Отговори на въпроси, задавани от членовете на Съвета за електронни медии. Всеки член на Съвета има възможност в рамките на до 10 минути да отправи своите въпроси към кандидата. Времетраенето на отговорите е общо до 40 минути с възможност за удължаване, но с не повече от 10 минути.

След приключване на изслушването, председателят на СЕМ дава възможност на представители от БНР да зададат въпроси. Времето за изложение на всички въпроси е общо до 5 минути. На кандидата се предоставя право на отговор след изчерпване на зададените въпроси към него. Времето за отговор е до 10 минути.

След приключване на изслушването от СЕМ и отговорите на запитванията от страна на представителите на Българското национално радио, Съветът за електронни медии, при изразено съгласие от страна на кандидата, предоставя възможност на присъстващите журналисти да зададат своите въпроси. Тази възможност ще бъде реализирана в паузите между изслушванията на отделните кандидати и в рамките на не повече от 15 минути.

Резултатът от конкурса ще бъде обявен в петък, 28 юни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама