Няма замърсяване след пожара в ТЕЦ "Марица Изток 2", води се разследване

07:55, 25 юни 19 25 736 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пожарът в ТЕЦ "Марица Изток 2" е напълно загасен и няма замърсяване на околната среда, който застрашава работниците в централата и околните населени места. 

Петкова: Пожарът в ТЕЦ „Марица-изток 2“ няма да се отрази на сигурността на енергийната система

"Пожарът е локализиран и е напълно загасен", увери Стоян Колев, директор на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Стара Загора. Изгорял е коминът на сероочистващата инсталация на Блок 8 на ТЕЦ. Благодарение на работата 16 екипа на пожарната не е допуснато разпространение на огъня до близкия цех, склад за въглища и комина на сероочистката на Блок 7.

Пожарът на територията на ТЕЦ „Марица-Изток“ 2 е ограничен

"Няма замърсяване на околната среда и няма опасност за работниците в централата и хората в близост", каза Гергана Минкова, областен управител на Стара Загора, цитирана от БНТ.

Няма превишение на нормите за качество на атмосферния въздух вследствие на пожара в ТЕЦ „Марица-изток 2“

Областният управител съобщи, че данните от замерванията на въздуха са публикувани на интернет страницата на централата и могат да се следят от гражданите.

Окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов информира, че вече е направен оглед на мястото на пожара и предстои събирането на показания, за да се определи причината за инцидента.

Външна фирма ремонтира комина на ТЕЦ "Марица Изток 2", който гори

"Първоначална версия още няма. Това ще стане, след като бъдат изготвени техническите експертизи и извършено събиране на доказателства. Данни за умишлен палеж няма. Най-вероятно се касае за технически причини или човешка грешка", заяви Дичо Атанасов, окръжен прокурор на Стара Загора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама