Борис Джонсън: Готов съм на Brexit без сделка

08:10, 25 юни 19 / Свят 25 730 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Борис Джонсън каза, че Великобритания ще излезе от Европейския съюз на 31-ви октомври, независимо дали има сделка за условията по напускането или не. В интервю за BBC, фаворитът да наследи Тереза Мей на премиерския пост се закани, че не блъфира и наистина е готов за варианта "твърд" Brexit, съобщават Ройтерс и БГНЕС.

Наскоро, такова изказване свали курса на британската лира, защото инвеститорите смятат "твърдия" Brexit за най-нежелания вариант.

Съсед извика полиция в дома на Борис Джонсън

Борис Джонсън показа, че не се страхува от крайни позиции и повтори: "Обещанието ми е, че излизаме от Европейския съюз на Хелоуин, 31-ви октомври".

"Начинът, да покажем на нашите партньори и приятели, че сме сериозни, е най-накрая да се откажем от пораженчеството и негативизма, които са ни обгърнали като облак от толкова много време и да се подготвим уверено и сериозно за вариант "твърд" Brexit", каза още той.

Борис Джонсън още веднъж постави под въпрос и плащането на 39 милиарда лири от Великобритания, което беше договорено с Брюксел от сегашното правителство. Отказът да се плати тази сума, която представлява ангажиментите на Великобритания към бюджета на Европейския съюз за договорения с участието на Лондон период, вероятно ще настрои враждебно Брюксел в предстоящите разговори с новия премиер на Даунинг стрийт 10.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама