Борис Джонсън: Готов съм на Brexit без сделка

08:10, 25 юни 19 / Свят 25 184 Topnovini
1

Борис Джонсън каза, че Великобритания ще излезе от Европейския съюз на 31-ви октомври, независимо дали има сделка за условията по напускането или не. В интервю за BBC, фаворитът да наследи Тереза Мей на премиерския пост се закани, че не блъфира и наистина е готов за варианта "твърд" Brexit, съобщават Ройтерс и БГНЕС.

Наскоро, такова изказване свали курса на британската лира, защото инвеститорите смятат "твърдия" Brexit за най-нежелания вариант.

Съсед извика полиция в дома на Борис Джонсън

Борис Джонсън показа, че не се страхува от крайни позиции и повтори: "Обещанието ми е, че излизаме от Европейския съюз на Хелоуин, 31-ви октомври".

"Начинът, да покажем на нашите партньори и приятели, че сме сериозни, е най-накрая да се откажем от пораженчеството и негативизма, които са ни обгърнали като облак от толкова много време и да се подготвим уверено и сериозно за вариант "твърд" Brexit", каза още той.

Борис Джонсън още веднъж постави под въпрос и плащането на 39 милиарда лири от Великобритания, което беше договорено с Брюксел от сегашното правителство. Отказът да се плати тази сума, която представлява ангажиментите на Великобритания към бюджета на Европейския съюз за договорения с участието на Лондон период, вероятно ще настрои враждебно Брюксел в предстоящите разговори с новия премиер на Даунинг стрийт 10.

Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани