Министър Ананиев за „Посланици на здравето“: Щастлив съм, че този конкурс се превръща в традиция

15:10, 24 юни 19 / Политика 25 1131 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Щастлив съм, че този конкурс се превръща в традиция, защото проектите ви са сигнал към бъдещите поколения колко важен е здравословният начин на живот. Наблюдавайки материалите, снимките, таблата, които сте разработили, аз виждам, че вие много добре познавате рисковете за здравето – нездравословното хранене, липсата на физическа активност, употребата на алкохол, цигари и наркотици. От вашите проекти се вижда, че не само познавате рисковете, но добре знаете и как можем да се справим с тях“. Така се обърна министърът на здравеопазването Кирил Ананиев към победителите в Националния ученически конкурс „Посланици на здравето” 2018/2019. Конкурсът се провежда в рамките на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2014-2020 г.

Инициативата се организира за единадесета поредна година от Министерството на здравеопазването с партньорството на Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, Министерството на културата, Министерство на околната среда и водите, както и със съдействието на Представителството на Европейската комисия в България.

„Вие наистина сте нашите герои – 1989 посланици на здравето, 46 проекта, реализирани с помощта на близо 400 учители. Всички вие сте герои – и ученици, и учители, и родители“, допълни министър Ананиев, като отправи своята благодарност и към партньорите на инициативата.

Награди от министерствата – партньори и Представителството на Европейската комисия за България връчиха още ръководителят на Представителството на Европейската комисия Огнян Златев, заместник- министърът на младежта и спорта доц. Стоян Андонов, зам.-министърът на околната среда и водите Атанаска Николова, съветникът на министъра на образованието и науката Емилия Лазарова, както и съветникът на министъра на културата Венцислав Велев

В тазгодишното издание на конкурса участваха 1989 ученици – от I-ви до XII-ти клас от цялата страна, заедно с техните учители и родители. По програмата „Посланици на здравето” се проведоха 2 332 дебати и дискусии, 2 788 спортни прояви и 1706 туристически походи. Бяха почистени над 3 226 замърсени района в цялата страна и бяха разработени 374 интернет сайта и електронни книги за здравословен начин на живот. От всички 62 ученически проекта бяха отличени 46.

Новото издание на Националния ученически конкурс „Посланици на здравето“ 2019/2020 ще бъде обявено в началото на следващата година, като допълнителна информация ще намерите на интернет страницата на Министерството на здравеопазването и неговите партньори.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама