Фирми без регистрация по ДДС сменят касовите си апарати до 30 юни

11:30, 24 юни 19 25 1240 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Шест дни остават за фирмите, които не са регистрирани по ДДС и които не ползват софтуер за управление на продажбите да актуализират касовите си апарати, съобразно изискванията на Наредба Н-18, напомнят от НАП.

30 юни 2019 г. е крайният срок, в който всички фискални устройства трябва да издават касови бележки с QR-код и да подават информация към приходната агенция за всяка извършена продажба, ако търговците не са регистрирани по Закона за ДДС и не ползват софтуер за управление на продажбите. За лицата, които използват такъв софтуер, срокът е 30 септември.

Чрез новите касови бележки потребителите могат да осъществяват контрол върху отчитането на приходите на фирмите. Достатъчно е да сканират QR  кода със своето мобилно устройство, за да проверят дали дадената им касова бележка е отчетена в НАП. Мобилното приложение на НАП може да се изтегли напълно безплатно през App Store за телефони с операционна система iOS или през Google Play - за  Android устройства.

Над 210 000 касови апарати в страната работят според новите изисквания и подават нужната информация в НАП на всеки 5 минути, уточняват от агенцията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама