Съветник на президента Радев: Мястото на България е ясно

17:40, 22 юни 19 / Политика 25 1280 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Убеждение на президента Радев е, че геополитическото място на България е свързано с членството в ЕС и НАТО, но географското и историческото ѝ положение ѝ позволяват да гради мостове. Това заяви външнополитическият съветник на президента Николай Милков пред БНТ. Милков коментира посещението на президента Радев на форума в Санкт Петербург, отношенията с Китай и политическата ситуация на Балканите.

Отказът от „Южен поток“ е колективно решение на ЕС - така Николай Милков повтори думите на президента Радев на икономическия форум в Санкт Петербург за спирането на проекта. „Всеки проект, който носи диверсификация на енергийните доставки, е добър“, допълни Милков.

Президентството е против начина, по който е сключена сделката за многоцелевите изтребители F-16, а не против самия избор. Цената не може да се коментира все още, тъй като все още няма конкретни параметри, заяви Милков.

Предстои посещение на президента Радев в Женева, а през юли месец той ще направи официална визита в Китай.

България може да развива отношения с Китай спрямо политиката на ЕС. В сравнение със съседите си, България има сравнително изостанали отношения с Китай, изтъкна Милков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама