Протестиращи нападнаха сградата на парламента в Грузия

07:45, 21 юни 19 / Свят 25 976 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Хиляди протестиращи се сблъскаха с полицията в четвъртък вечерта, след като опозиционна фракция се опита да нахлуе в сградата на стария парламент на Грузия, където по-рано през деня се състоя Общо събрание на Междупарламентарната асамблея за православието.

В четвъртък вечерта протестиращите започнаха масово да събират край сградата на Стария парламент на булевард „Руставели” в Тбилиси. Опозицията призова за оставката на грузинския вътрешен министър Георги Гахария и на председателя на парламента Иракли Кобахидзе. Радикалните активисти се опитаха да превземат сградата на Парламента, което накара полицията да въведе мерки за контрол на тълпата.

Протестите започнаха, след като ръководителят на руската делегация Сергей Гаврилов откри заседанието, сядайки на мястото на председателя на парламента на Грузия. Това предизвика недоволство сред опозиционните депутати от Обединеното национално движение.

Опозицията излезе от залата, срещата беше спряна. След това парламентът беше окупирана от хиляди привърженици на радикалите.

По-рано протестиращите поискаха руските делегати да напуснат страната незабавно. Протестиращите замеряха с яйца сградата на хотела, където е бил настанен Гаврилов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама