ЧЕЗ Разпределение инвестира в подобряване на електрозахранването в област Ловеч

13:24, 20 юни 19 / Икономика 25 926 Topnovini
Снимка: ЧЕЗ Разпределение

Ръководството на ЧЕЗ проведе среща с кметове на общини и техни  представители от област Ловеч. Домакин на събитието беше областният управител Ваня Събчева. По време на срещата бяха представени реализираните инвестиционни проекти през 2018 г., плановете и приоритетите на компанията за 2019 г., съобщиха от пресцентъра на дружеството.

През 2018 г. компанията инвестира близо 2 млн. лв. в подобряване на електрозахранването в областта. Дружеството изгради нов трафопост в село Голяма Желязна, община Троян за 180 000 лв. В реконструкции на мрежи ниско напрежение в м. Стърна река, гр. Априлци, с. Дойренци, общ. Ловеч и в гр. Луковит ЧЕЗ Разпределение вложи 409 000 лв.

ЧЕЗ Разпределение инвестира в подобряване на електрозахранването в област Плевен

През 2019 г. ЧЕЗ Разпределение планира да инвестира  2,2 млн. лв. за подобряване на сигурността на електрозахранването в област Ловеч. Сред по-значимите обекти са изграждане на нови трафопостове в с. Гумощник, общ. Троян и в гр. Троян, подмяна на кабели в Ловеч и Луковит, реконструкция на мрежа ниско напрежение в гр. Априлци, с. Бежаново, с. Румянцево и с. Дъбен. Компанията стартира и подготовка на мрежата за инсталиране на дистанционно обслужвани електромери в гр. Ловеч, които ще бъдат монтирани през 2020 г. Тези електромери ще осигуряват поглед в реално време върху мрежата и по-стриктният контрол ще помага за по-бърза реакция при нужда.  

5.1 млн. лв. влага ЧЕЗ разпределение за подобряване сигурността на електрозахранваето в област Враца

Посещението на ръководството на ЧЕЗ в гр. Ловеч е в продължение на поредица от срещи с представители на общините в Западна България.

ЧЕЗ инвестира над 2 млн. лв. за електрозахранването в Кюстендилско

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!