Остър спор превзе парламента след смъртта на шестгодишното дете

12:33, 20 юни 19 / Политика 25 1396 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Остър спор в парламента след смъртта на 6-годишно дете. Депутати от опозицията поискаха изслушване на шефа на Здравната каса и Агенцията по медицински надзор заради случая на Мария, която почина от левкемия, а при лечението й имаше спор за пари. От ГЕРБ опонираха, че такова изслушване вече е изискано, но в Здравната комисия. Мнозинството в парламента апелира към депутатите от опозицията да не се заиграват с тази трагедия, предаде Нова телевизия.

Парламентът разглежда смъртта на 6-годишно момиченце

Това, което разгневи социалистите, е фактура за 14 000 лева, дадена на близките на Мария, защото лекарствата, които са били предписвани на детето, не са били покривани от НЗОК. Майката на Мими е подала документи още през април лекарствата да бъдат поети от Касата, а до снощи решение по казуса нямаше.  

„За мен това не е само нелепо, но и чудовищно. Първо молим с едноминутно мълчание да почетем това дете и да помоля председателя на заседанието, директорът на НЗОК и на медицински надзор да дадат обяснение за този случай”, заяви проф. Георги Михайлов, БСП.

„Искам да подчертая, че за съжаление се случва смърт, има неличими болести и ние в никакъв случай не трябва да използваме това политически, тук от тази трибуна. Ако има наистина административни нарушения, те трябва да се разглеждат по необходимия ред”, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова.

Изслушване на шефа на Здравната каса и Агенцията по медицински надзор предстои през следващите дни. 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама