Караниколов: Състезанието кой и за каква стока ще предложи по-ниско ДДС, ще продължи

19:05, 19 юни 19 / Политика 25 1113 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Състезанието кой ще предложи по-ниско ДДС и за каква стока, ще продължи. Една част от обществото ще иска да се намали данъкът върху книги, други – върху хляб, трети ще поискат по-ниски цени на бебешките дрешки, и така нататък'', коментира министърът на икономиката Емил КараниколовБНТ.

''Аз пък искам данъкът за научна и развойна дейност да се намали. Но намаляването на ДДС ще намали пропорциите в бюджета, и ще има по-малко средства за социални дейности, например. Затова е важно нарастването на доходите да е приоритет за правителството. Твърдението, е с намаляването на ДДС няма да се намали крайната цена на продукта за потребителите, дойде от факта, че спекулативно производителите ще я покачват. Дори и в света стоките и услугите поскъпват постоянно, затова е най-важно да работим в посока на това да нарастват доходите на хората“, каза още Караниколов.

Тристранката обсъжда Законопроекта за публичните предприятия и промените в Закона за ДДС

"Никой на Тристранния съвет днес не излезе да каже „Тази мярка ще намали цената на продукт с еди-колко-си, - тоест, нужни са анализи", допълни Караниколов. И припомни, че Владислав Горанов - министърът на финансите, непрекъснато напомня, че данъчна реформа до края на това правителство не се предвижда.

Относно вложението на държавни средства в изграждането на суперкомпютъра със световно значение, Караниколов съобщи, че държавата ни е получила огромно доверие в процеса на изграждането му.

"На второ място – този компютър ще покаже на инвеститорите, че могат да имат доверие на България, това е изключително имиджово за българския бизнес“, допълни Караниколов.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама