Драгомир Стойнев за субсидиите: Правилата на играта не могат да се сменят по средата на годината

18:50, 19 юни 19 / Политика 25 293 Topnovini
1

''Съгласието между ГЕРБ и ДПС за партийните субсидии е целенасочена атака срещу БСП точно преди местните избори'', каза в ефира на bTV депутатът от БСП Драгомир Стойнев.

Според него фактите, сочещи именно към този сценарий, са няколко. Сред тях – обстоятелството, че подобна промяна се предприема не в началото на година, а в средата.

''Наистина сме доста притеснени от тази изключително добре координирана акция между ГЕРБ и ДПС. ГЕРБ и ДПС узаконяват корупцията в политиката. Тук вече демокрацията е под заплаха. Политиката вече е за продан, тя може да се приватизира (…) Не могат да се сменят правилата на играта по средата на годината. Това е все едно един футболен мач, който се играе 11 срещу 11 и по средата на мача да се сменят правилата и да се каже – единият отбор да бъде с 15 човека, другият с 5”, коментира Стойнев.

По думите му БСП е поканила политическите сили за диалог по темата, поканата обаче била отхвърлена.

Народният представител съзря още една причина за бързото решение за субсидиите, а именно – в крайна сметка отказът на Корнелия Нинова да се оттегли от поста на председател на партията.

„Веднага след това ГЕРБ и ДПС решиха да ударят опозицията с тези промени, които ще ни затруднят изключително много на местните избори”, коментира още Стойнев.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани