Спасители откриват изчезнало мече в югозападна Франция

19:40, 19 юни 19 / Свят 25 810 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Недохранено мече, което беше спасено в южна Франция, но по-късно избяга от дома, в който се грижеха за него, бе намерено и преместено на безопасно място, съобщи Националната агенция за лов и дива природа.

„Изнемощялото мече вече е в безопасност“, съобщи агенцията, цитирана от АФП, предава БГНЕС.

Петмесечното мече било забелязано от земеделски производител във вторник, "когато се приближило до клетка, съдържаща стръв", за да го примами. Агенцията незабавно изпратила експерти, които го хванали "след преследване през полетата".

Първоначално мечето бе открито на 10 юни, докато се разхождаше из френско село в югозападната част на Пиренеите. Той бе приютено от лице, лицензирано да спасява и да се грижи за диви животни в Сен Пиер де Тривизи, на около 100 километра източно от Тулуза. Но в неделя вечер то избяга, като в издирването му се включи екип от 12 души, сред които трима експерти на агенцията за лов и дива природа.

С тегло само 8,25 кг, тъй като малкото мече е било отделено от майка си, преди да бъде отбито, то е намерено в село Куфленс на френско-испанската граница. Въпреки че не е имало очевидни наранявания, малкото мече е било недохранено и страдало от анемия, което го направило толкова слабо, че не е могло да се движи добре. Когато изчезнало, властите казали, че има много малък шанс да оцелее, ако не бъде намерено в следващите часове.

Около 50 кафяви мечки живеят от френската страна на Пиренейските планини, които се простират на границата с Испания.

Франция започна да приема отново мечки от Словения преди около 20 години, въпреки несъгласието на местните фермери, след като популацията на вида в района достигна критично ниски нива заради ловуването му.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама