Младен Маринов за протеста на кабелните оператори: Дейности, извършвани на тъмно, ощетяват бюджета

12:40, 19 юни 19 / Политика 25 1019 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вътрешният министър Младен Маринов коментира планирания протест на кабелните оператори и искането за оставката на Явор Колев, който отговаря за борбата с киберпрестъпленията. Протестът е насочен срещу проверките на правоохранителните органи в редица кабелни телевизии в страната, които се проведоха миналата седмица. Той ще се състои пред сградата на Министерски съвет и е организиран от националното сдружение кабелните оператори “Клуб 2000”.

Кабелните оператори излизат на национален протест

"Явор Колев е достатъчно добър професионалист. Той спазва закона и се бори с пиратството и всички незаконни дейности, касаещи интелектуалната собственост", коментира Маринов, предаде БГНЕС.

Шефът на АБРО: Пиратството носи вреда за телевизиите и за хазната

„Мисля, че дадохме достатъчно информация по темата. Операцията беше проведена включително съвместно с Европол и наистина касае много сериозен проблем както за имиджа на страната, така и за държавния бюджет. Дейностите, извършвани на тъмно, водят до щети за държавния бюджет”, каза министър Младенов. Той повтори, че действията на полицията са били насочени само към оператори, които са разпространявали програмни продукти без съответния лиценз, но това не е засегнало доставката на интернет до крайните потребители. Операцията е осъществена под надзора на прокуратурата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама