Румен Петков: Партиите да дават на държавата по 1 лв. на глас

09:09, 19 юни 19 / Политика 25 926 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вместо държавата да дава по 1 лв. на глас на партиите, те да дават по 1 лв. на държавата. Това каза Румен Петков – председател на партия АБВ в предаването „Сутрешен блок“ на телевизия „България он ер“ по повод предложението на ГЕРБ партийната субсидия за получен глас да се намали от 11 лева на 1 лев.

"Някои от тях даваха по 50 лв. на глас на миналите избори", заяви Петков.

Йордан Цонев: Ще предложим да отпаднат ограниченията за финансиране на партиите от юридически лица

Драгомир Стойнев: Депутатите на ГЕРБ и „Обединени патриоти“ нямат воля и мнение

"Така ще спестим пари на бизнеса, ще хигиенизираме средата. Това предложение хвърля политическите партии в ръцете на бизнеса", добави Петков и уточни, че стъпката, която беше направена с финансирането на партиите е била много сериозна, но надали мащабът й е 11 лева. Лидерът на АБВ обяви, че от партията му предлагат база за диспут от 5-6 лв. на глас.

ГЕРБ не се отзоваха на покана на БСП за среща за субсидиите

Във връзка с връщането на получените вече субсидии, Румен Петков е категоричен, че не могат да бъдат наказвани партиите за грешките на няколко административни служители. „Когато имаш служители, направили груба грешка, ощетили държавния бюджет, трябва да има конкретни имена. Аз питам от една седмица кои са тези безименни герои. Тази нелегалност не е добра“, каза още лидерът на АБВ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама