Уволниха изпълнителния директор на столичната „Чистота Искър”

08:54, 19 юни 19 25 1246 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изпълнителният директор на столичното общинско дружество „Чистота Искър” Юлиян Методиев е отстранен от длъжност, съобщиха за "Дарик" от Столичната община.

Решението е взето в хода на проверката за дейността на дружеството, която започна след като от групата на БСП в Общинския съвет на София поискаха разяснения защо „Чистота Искър” е сключвало договори за наем на техника в размер на 12 милиона лева с фирми, една от които "Грийн Партнърс" на Румен Гайтански – Вълка. Проверката е показала още, че има съществени пропуски в управлението на дружеството, допълват от Столичната община.

"Според финансовия отчет на Общинското дружество „Чистота Искър”, за 2018 година разходите му за външни услуги са в размер на 12 100 000 лева. Защо голяма част от тях са отишли за наем на техника от фирма "Грийн Партнърс", собственост на шумно отстранения от почистването на София преди 12 години бизнесмен Румен Гайтански Вълка?". Това попита общинският съветник от БСП Милка Христова в Столичния общински съвет преди седмица.

Започналата проверка на Столичната община показва, че такива договори са сключвани и че има „съществени пропуски в управлението на дружеството”, които са довели и до отстраняването на изпълнителния му директор Юлиян Методиев. „Чистота Искър” отговаря за почистването на районите „Красно село”, „Красна Поляна“ и „Люлин”. Като идеята на администрацията е до 2020 та година почистването и сметосъбирането на цяла София да се поеме от общинското дружеството.

Резултатите от проверката на „Чистота Искър" ще бъдат предадени на компетентните институции, съобщават още от Общината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама