Дискутират нарастването на бездомните кучета в Смолян на обществено обсъждане

07:40, 21 юни 19 25 1223 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Община Смолян прави обществено обсъждане във връзка с Националната програма за овладяване на популацията на безстопанствените кучета на територията на България и изготвен проект на Общината. Девет месеца вече функционира Общинският приют за временно настаняване на безстопанствени кучета в съседния на Смолян град - Девин, съобщава БНР.

Проблемът с безстопанствените кучета набира скорост не само в Смолян, но и в съседни общини. За Девин той е изключително наболял, тъй като градът е предпочитана туристическа дестинация и през лятото е пълно с гости, съответно и с кучета по улици и паркове.

Затова общинското ръководство взе решение и построи приют, съобразен с европейските изисквания. Четирима души работят в него и обгрижват четириногите. Капацитетът е за около 130 кучета. В момента там са 127.

Въпреки предприетите мерки от общинското ръководство, в града продължава да има прииждащи и нови кучета, признават хората. Предприемат се мерки, за да се ограничи процесът на изоставяне на животните.

В Смолян също предстои да се изгради временен приют за кучета. За целта общината получи от правителството финансиране на стойност 230 000 лева. В момента върви проектиране за разширение и реконструкция на бившия приют, чиято база ще се използва.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама