Превозвачи поискаха пълен синхрон от българските евродепутати по пакет „Мобилност"

16:16, 17 юни 19 25 1017 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Дължим на обществото не само у нас, но и в Централна Европа, яснота по целите на пакет "Мобилност" и по ефекта, който той, в рамките само на 10 години, ще нанесе на единния пазар", заяви министърът на транспорта Росен Желязков. Той участва в организираната от евродепутата Ангел Джамбазки дискусия по пакет „Мобилност”, на която институции и представители на превозвачите обсъдиха бъдещите действия на страната ни.

Андрей Новаков: Защитата на превозвачите ще бъде национална кауза

„Целта е да успеем да убедим и други държави, които да подкрепят позицията, която имаме за вредите, които пакетът ще донесе за индустрията в рамките на единни пазар, а не само на вредите, които ще донесе на периферните държави членки. Тук не говорим само за индустрията на превози и това, а производството на стоки и какво ли още не“, подчерта транспортният министър, цитиран от БГНЕС.

Росен Желязков заяви още, че срещите между институциите и бизнеса са полезни, но призова темата да не бъде използвана за вътрешнополитическо говорене. „Важно е да обясни какъв е бизнес-моделът на периферните държави членки и да поставим нашето желание за един по-справедлив мобилен пакет на дневен ред“, коментира Желязков.

Желязков: Ще искаме среща в Брюксел по плана за пакет „Мобилност”

„Изборите свършиха, време е да се върши работа“, заяви от своя страна Ангел Джамбазки. Той бе категоричен, че българските евродепутатите ще направят всичко възможно са има единна българска национална делегация по темата.

Той припомни, че транспортният бранш е важен за икономиката на страната ни, защото дава 150 000 работни места и допълни, че за първи път всяка една от националните ни делегации е поискала място в транспортната комисия на Европейския парламент, което показва обединение по темата.

На същото мнение беше и новоизбраният депутат от БСП Цветелина Пенкова. „Когато целта е обща и ясна, ще успеем всички заедно да се преборим за резултатите, които искаме. Аз също се надявам българската делегация да бъде обединена и ще защитаваме националния интерес и бранша“, коментира тя.

От своя страна представителите на превозвачите настояха за пълен синхрон от българските евродепутати по пакет „Мобилност“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама