Съпругата на Карлос Гон търси помощта на Доналд Тръмп

14:00, 17 юни 19 / Свят 25 988 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Съпругата на бившия шеф на „Nissan“ Карлос Гон се обърна към американския президент Доналд Тръмп, от когото поиска да окаже натиск върху Япония в предстоящите разговори за „условия за справедлив процес“.

Карлос Гос очаква процес в Япония по обвинения в неотчитане на заплатата му за години, докато е бил в „Nissan“ и за използването на средства на компанията за лични разходи. 65-годишният Гон отрича обвиненията.

Бившият шеф на Nissan е под гаранция от 4.5 млн. долара

"Световните лидери ще се срещнат на Г-20 в края на месеца", каза Кепъл Гон в интервю за BBC, пише БГНЕС. „Бих искала президентът Тръмп да разговаря с министър-председателя Шиндзо Абе за справедливи условия, условия за справедлив съдебен процес и да ме остави да говоря с моя съпруг и също така да бъде уважавана тази презумпция за невинност, докато не бъде доказано, че е виновен“, допълва тя.

Тя добави, че последният път, когато е видяла съпруга си, било на 4-ти април, когато прокурорите нахлуват в апартамента им в ранните часове.

Повдигнаха нови обвинения на бившия шеф на Nissan

Карлос Гон, който е френски гражданин, беше освободен в Япония под гаранция от 4,5 млн. долара през април, след като беше задържан по нови обвинения, но живее при строги условия, включително има и ограничения за среща с жена си.

При тези условия на гаранция, Гон трябва да остане в Япония и да живее в посочено от съда жилище с камери за наблюдение.

"Мисля, че всичко това можеше да бъде разгледано вътрешно в компанията. Това не трябваше да отива толкова далеч", добави Керъл Гон. „ Освен това съпругът ми е невинен и времето ще докаже истината“, казва още тя.

Тазгодишната среща на върха на Г-20 ще се проведе в японския град Осака от 28-ми до 29-ти юни.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама