Близки на починал 28-годишен мъж от Враца винят лекари за смъртта му

09:02, 17 юни 19 25 1350 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Роднините на 28-годишен мъж от Враца винят медиците от Спешна помощ за смъртта му.

Починалият Веселин Георгиев се е почувствал зле в четвъртък, когато се прибрал от работа (работи като багерист). Майка му Виолета Василева поискала веднага да потърсят лекарска помощ, но той отказал.

В петък сутринта бил много отпаднал и дишал трудно. Майката повикала линейка, която дошла бързо – за 10 минути. По думите на жената медиците дори не са му измерили кръвното. Имали проблеми да го занесат до линейката, защото е пълен. Повикали пожарникари на помощ, които го изнесли на платнище.

Виолета Василева видяла, че са го хвърлили на една страна в линейката. позволили ѝ първоначално да се качи при него.

Не успели да запалят веднага колата на Спешната помощ, пожарникарите я бутали, за да тръгне. При потеглянето Веселин се обърнал по лице.

Не можеше да диша и помолих да го обърнат, разказа майката. Свалили я от линейката по средата на пътя. Тя успяла да стигне с друго превозно средство до болницата. Там я попитали дали носи личната карта на сина си, тя я предала и тогава ѝ казали: „Ами той почина”.

Жената не знае дали Веселин е починал в линейката или по-късно. Твърди, че в смъртния му акт няма час и място. В документа пише, че 28-годишният мъж е починал от инсулт.

Прокуратурата е образувала следствено дело. Предстои съдебномедицинска експертиза и разпит на медиците, които са придружавали мъжа в линейката, както и на личния му лекар.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама