Претендентите за поста на Тереза Мей проведоха тв дебат, Борис Джонсън отказа участие

07:50, 17 юни 19 / Свят 25 1099 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Претендентите за поста на Тереза Мей като лидер на британската Консервативна партия проведоха телевизионен дебат, в който основна част беше отделена на Brexit. Фаворитът Борис Джонсън обаче не взе участие, съобщи БНР.

Борис Джонсън беше подложен на остри критики за отказа да участва, но той се аргументира с становището, че „при много участници дебатите се превръщат в какафония“. Джонсън обаче обеща да участва в следващия дебат във вторник след втория кръг на гласуване, когато броят на кандидати ще бъде по-малък.

Останалите пет кандидати – външният министър Джеръми Хънт, министърът на околната среда Майкъл Гоув, вътрешният министър Саджид Джавид, бившият министър за Brexit Дониник Рааб и министърът за международно развитие Рори Стюърт – си размениха остри реплики особено по въпроса дали парламентът трябва да бъде закрит, за да може страната да излезе безпроблемно от ЕС на 31 октомври без сделка. Това е предложението на Доминик Рааб, но то не се подкрепя от останалите четирима кандидати.

Иначе, по повод на отсъствието на Борис Джонсън, Джеръми Хънт заяви:
„Къде е Борис? Ако неговият екип не му позволява да спори с пет сравнително приятелски настроени колеги, как ще се справи той с 27 европейски страни?“.

Борис Джонсън обаче продължава да е фаворит за наследник на Тереза Мей като лидер на партията и респективно премиер на страната.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама